Tuomarit - Suomen Sveitsinpaimenkoirien Pääerikoisnäyttely 3.8.2019

Palkintotuomarit:

isosveitsinpaimenkoira, entlebuchinpaimenkoira,
berninpaimenkoira pennut ja veteraanit, ROP pentu, ROP veteraani,
varalla berninpaimenkoira Petra Junehall, Ruotsi

appenzellinpaimenkoira Vincenzo del Carro, Italia

berninpaimenkoiraurokset,
ROP juniori, jälkeläisluokka Barrie Croft, Iso-Britannia

berninpaimenkoiranartut,
berninpaimenkoira ROP, kasvattajaluokka, Heather Head, Iso-Britannia

Ryhmäkilpailut:
  • paras pentu Petra Junehall
  • paras juniori Petra Junehall
  • paras kasvattajaryhmä Barrie Croft
  • paras veteraani Barrie Croft
  • paras jälkeläisryhmä Heather Head
  • näyttelyn paras Vincenzo del Carro

Information about judges in English

Judges
Bernese mountain dog: males
BOB junior, progeny group, Barrie Croft, United Kingdom

Bernese mountain dog: bitches,
BOB, breeder group, Heather Head, United Kingdom

Greater Swiss Mountain dogs, Entlebucher cattle dogs,
Bernese mountain dog puppies and veterans, BOB puppies, BOB veterans, Reserve judge for Bernese mountain dogs, Petra Junehall, Sweden

Appenzeller cattle dogs, Vincenzo del Carro, Italy

Finals:
BIS puppy and BIS junior Petra Junehall
BIS veteran and BIS breeder Barrie Croft
BIS progeny group Heather Head
Best In Show Vincenzo del Carro

Tapahtuman pääsponsorina Hau Hau Champion Tapahtuman sponsorina Orion Tapahtuman sponsorina myös Duni Kiilto


TUOMARIEN ESITTELY

VINCENZO DEL CARRO (IT)

Italialainen Vincenzo Del Carro on 70-vuotias, monen FCI 1, 2 ja 5 -rodun tuomari. Hänellä on kokemusta monesta koirarodusta (jackrussellinterrieri, spinone, dobermanni, englantilainen cockerspanieli, sileäkarvainen kettuterrieri). Vuonna 1989 hän halusi löytää perhekoiraksi sopivan rodun, joka olisi suojeleva mutta hyväluonteinen, ja päätyi appenzellinpaimenkoiraan. 1990-luvulla ensimmäiset Del Carron omat appenzellipentueet syntyivät ja hänestä tuli vaimonsa kanssa appenzellinpaimenkoirien kasvattaja kennelnimenä Ca' del Corsi. Kennel täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Kasvatus jatkuu vahvana koko perheen voimin ja lapset Andrea ja Angela ovat mukana kennelin työssä. Del Carron koirat ovat saavuttaneet valion arvoja niin Italiassa kuin muissakin maissa sekä kansainvälisen muotovalion arvoja. Koirat ovat saavuttaneet myös Euroopan ja Maailman Voittaja -titteleitä.

Monien vuosien uurastuksen ja opiskelun jälkeen Del Carro nimettiin näyttelytuomariksi vuonna 2007. Vuosien saatossa hän on saanut useamman eri rodun tuomarointioikeudet ja on myös pätevä tuomaroimaan CAE-1-testejä (Canine Good Citizen test). Del Carro on tuomaroinut sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttelyissä ympäri Eurooppaa.

Del Carro on erityisen ylpeä siitä, että hän on pätevöitynyt toimimaan uusien tuomareiden kouluttajana. Kyseisessä roolissa hän pääsee selittämään oman appenzellirotunsa, kuten myös sveitsinpaimenkoirien, kääpiöpinsereiden ja australianpaimenkoirien erityispiirteet.

Italian Kennelliitto on tunnustanut Del Carron suuren työn pitkän linjan kasvattajana, Del Carron koirien menestymisen ja koirien geneettisen laadun, mitkä ovat johtaneet rodun parantumiseen.


Barrie Croft (UK)

Isosta-Britanniasta kotoisin oleva Barrie M Croft aloitti 56 vuotta sitten työskentelemään collie-kennelissä, ja hän on ollut koulupojasta eläkeikään asti tekemisissä näyttelykoirien kanssa. Croft esitti vuonna 1964 ensimmäisessä näyttelyssään collieta ja voitti vuotta myöhemmin ensimmäisen BIS-tittelin tanskandoggin kanssa. Tuomarina Croft on toiminut peräti yli 45 vuotta - vuodesta 1973 alkaen. Croftin koirat ovat olleet todella menestyksekkäitä ja ovat voittaneet yli 150 BIS-titteliä. Croft on parhaiten tunnettu hänen vanhasta englanninlammaskoiravaliostaan , mutta on omistanut myös lhasa apson, collien, pulin sekä polski owczarek nizinnyn. Tanskandoggeja hän on esittänyt yli 20 vuotta.

Croftilla on oikeus tuomaroida sekä työkoira- että paimenkoiraluokassa, sekä BIS:iä kaikkien rotujen voittajaluokassa. Vuonna 2021 Croft tuomaroi Cruftsissa tanskandoggeja ja se on seitsemäs rotu, jonka hän tuomaroi Cruftsissa. Croft on käynyt tuomaroimassa yli 80 kertaa ulkomailla 24 eri maassa. Croftilla on kennel Malcro.


Petra Junehall (SE)

Ruotsalainen Petra Junehall on ollut FCI-tuomari vuodesta 1995 alkaen ja on ryhmien 1, 2 ja 8 tuomari. Sveitsinpaimenkoiria hän on tuomaroinut jo peräti 19 vuotta.

Junehall kasvattaa leonberginkoiria (vuodesta 1982) ja cockerspanieleita (vuodesta 2002) kennelnimellä Dragongården (suomeksi lohikäärmetarha). Junehall kehuu sydämensä kuuluvan myös berneille; hänellä oli joitakin vuosia sitten menestynyt, Eurooppaakin kiertänyt berniuros, joka oli Amerikan muotovalio.

Junehall on tuomaroinut sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttelyitä monissa Euroopan maissa, mutta myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Venäjällä. Näyttelyuransa Junehall aloitti yli 40 vuotta sitten ja tietää, miten paljon työtä vaaditaan koiran laittamiseksi näyttelykuntoon.


Heather Head (UK)

Heather Head on kotoisin Isosta-Britanniasta. Head on FCI-ryhmien 2 ja 5 tuomari. Headin historia bernien kanssa juontaa juurensa vuoteen 1982, jolloin hän osti ensimmäisen berninpaimenkoiran, vaikka oli viettänyt koko lapsuutensa lammaskoirien kanssa. Ennen tätä hän vietti monta vuotta ponien ja hevosten parissa yhdessä nuoren tyttärensä kanssa. Hänestä tuli muutama vuosi myöhemmin perustaja ja jäsen Etelä-Englannin Sveitsinpaimenkoirien järjestöön (SBMDC). Myöhemmin hänet kutsuttiin Ison-Britannian Sveitsinpaimenkoirien pääyhdistykseen, jossa hän toimi 10 vuotta sihteerinä. Nykyisin Head on valittu hallituksen jäseneksi tuomarien alavaliokunnassa.

Head on ollut myös perustamassa Ison-Britannian Suomenlapinkoirien järjestöä kiinnostuttuaan rodusta ja ostettuaan ensimmäisen, suomalaisia sukujuuria olevan suomenlapinkoiransa vuonna 1992. Head toimi myös järjestön sihteerinä ja taloudenhoitajana ja oli 20 vuotta mukana rotutoiminnassa.

Head on 35 vuotta omistanut menestyneitä koiria, kiertänyt näiden kanssa näyttelyjä ja tuomaroinut koiranäyttelyissä. Headilla on Millermeadin kennel ja hän on rekisteröinyt bernejä ja lapinkoiria kaikkiaan 22 pentuetta 36 vuoden aikana. Hän on kasvattanut tai omistanut monia kansainvälisiä muotovalioita sekä berninpaimenkoirissa että suomenlapinkoirissa. Head onkin todellinen kahden rodun spesialisti ja on tuomaroinut molempia rotuja myös Cruftsissa. Headin uusin perheenjäsen on 15 kuukautta vanha welsh corgi cardigan, jolla on suomalaiset sukujuuret.

Sennenfest-logo